Hovězí líčka
80 dkg hovězí líčka
1 l hovězí vývar
300 ml červené víno
1 větší mrkev
1/2 celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajský protlak
olej
5 dkg másla
3 bobkový list
5 nových koření
sůl
pepř
majoránka
V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme líčka osolíme a opepříme
jakmile jsou hnědá ze všech stran vyndáme je ven a do kastrolu přilijeme ještě trochu oleje
vložíme nakrájenou zeleninu orestujeme jí do tmava přidáme ještě česnek protlak a zalijeme červeným vínem
vaříme až se většina vyvaří potom přidáme líčka a hovězí vývar a dusíme pomalu až do měkka asi tak 3 hodiny
jakmile jsou líčka měkká tak je vyndáme stranou vybereme koření přidáme máslo a svaříme omáčku na potřebnou hustotu
líčka vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme
podáváme s bramborovou kaší