Divočák s pikantní omáčkou švestkami a ořechy
1 kg zvěřiny
10 dkg slaniny
1 cibule
20 dkg kořenové zeleniny
4 kuličky pepře
2 hřebíčky
10 kuliček jalovce
1/2 lžičky papriky
5 dkg sušených švestek
5 dkg sekaných ořechů míchaných
mandlové plátky
chlebová kůrka na zahuštění
sůl
sádlo
citronová šťáva
Zvěřinu osolíme a opečeme na slanině a pokrájené cibuli přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu kterou orestujeme.
Maso zaprášíme paprikou ,přidáme koření zakápneme citronem a pečeme v troubě přiklopené druhým pekáčkem za občasného podlití vodou do měkka. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme , do šťávy dáme nakrájíme sušené švestky posekané ořechy nastrouhanou chlebovou kůrku,
dosolíme a ochutíme ještě citronovou šťávou a provaříme přidáme prohřát maso a podáváme s bramborovým knedlíkem