Pečené koleno na zelenině
1 vepřové koleno
2 větší mrkve
2 petržele
kus porku
1 cibule
kosti vepřové
3 bobkové listy
rozmarýn čerstvý
rajský protlak
4 nová koření
kmín
1 litr vývaru
1 pivo
lžíce soli a lžíce papriky na potření kolena
Zeleninu nakrájíme na kolečka necháme orestovat a dáme na pekáč
kosti také otestujeme a přidáme do pekáče dáme všechno koření a zalijeme vývarem
ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak a zalijeme pivem
na pekáč dáme mřížku a na ní postavíme koleno které jsme obalili směsí soli a papriky
dáme péct do trouby na 170°Cna 4 hodiny pečeme zvolna podle velikosti kolena je maso pečené já to měla za 3a1/2 hodiny
po upečení maso vyndáme a zeleninu propasírujeme
podáváme s bramborovým knedlíkem