Pikantní kuřecí křidélka
1 kg kuřecích křidélek
3 dcl piva
2 cibule
5 stroužků česneku - neoloupaných
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 lžičky soli
5 dkg másla
V misce smícháme mouku sůl a papriky
křidélka omyjeme osušíme a obalíme v této směsi a narovnáme je do pekáčku mezi ně vložíme na čtvrtky nakrájené cibule a česnek a poklademe je plátky másla přikryjeme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby asi po 15 minutách až se máslo rozpustí tak křidélka podlijeme pivem a pečeme přiklopené podléváme občas a před dopečením odkryjeme pekáček a pečeme do zlatova
podáváme s bramborama a nebo chlebem
Nechá se to také upéct vše v jednom pekáči na dno pekáčku narovnáme na kousky nakrájené brambory a na to narovnáme ta křidélka