Dort stracciatella
• Piškot:3vejce
• 6dkg cukru moučky
• 6dkg hladké mouky
• 1/2 prášku do pečiva
• 2 lžíce kakaa
• 2 lžíce oleje
• na krém:3 bílé jogurty
• 2 vanilkové cukry
• 2 šlehačky a 2 ztužovače
• 1 margot čokoláda
• 10 dkg čokoláda na vaření
• 1 želatinový ztužovač za studena od OETKERA
Návod k přípravě
Žloutky s cukrem utřeme do pěny přidáme olej mouku s práškem a sníh z bílků nalijeme do dortové formy a pečeme na 180°C na krém smícháme jogurty s vanilkovým cukrem , šlehačky ušleháme se ztužovaček čokolády nahrubo nastrouháme podle návodu připravíme ztužovač za studena přidáme do něho směs z jogurtu a přimícháme 2 šlehačky a 2 ztužovače a nakonec zamícháme nastrouhanou čokoládu dáme na piškot a na povrch nastrouháme trochu hořké čokolády - necháme přes noc vychladit nám to vydrželo půl dne -nestačil se vychladit je prý silně jedlý