Drobenkový koláč s rebarborou
Suroviny
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
cukr podle chuti
1 zakysaná smetana
Nejdříve si uvaříme pudink, osladíme podle chuti a vychladíme. Po vychladnutí pudinku zašleháme zakysanou smetanu a dáme na chvilku do lednice.
Oloupeme si rebarboru, asi 1/2 kg, nakrájíme na kousky a přisypeme 3 lžíce cukru a necháme uležet.
Těsto
30 dkg hladké mouky
1 hera
20 dkg cukru
mandlové lupínky na posypání
V míse smícháme hladkou mouku,cukr a heru. Těsto by mělo být jak na žmolenku, vysypeme do pekáčku kde je pečící papír a vytvarujeme podle pekáče, necháme si trochu na posyp na vrch. Na žmolenkové těsto nalijeme pudinkový krém,na to posypeme nakrájenou rebarboru i se šťávou z ní a nakonec zbytek žmolenkového těsta a mandlové lupínky. Moučník pečeme při teplotě 180°C asi 45 minut.