Babiččina maková bábovka
• 25 dkg hera
• 25dkg cukru moučky
• 6 vajec
• 40dkg hladké mouky
• 250 ml mléka
• 3 lžíce mletého máku
• 1a1/2 prášku do pečiva
• 1 vanilkový cukr
Návod k přípravě
Heru cukr a žloutky vyšleháme do pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva
a přiléváme mléko a lehce zamícháme sníh z bílků.
Do misky odebereme 1/4 těsta a zamícháme do ní mletý mák a vanilkový cukr.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta
na to pak makové a nakonec opět světlé těsto pečeme na 170°C
asi hodinu až bude růžová a zkusíme špejlí zda je pečená,
po upečení necháme asi 10 minut odstát a potom vyklopíme.