Jablečník
• 4 vejce
• 12dkg moučkový cukr
• 3 lžíce vody
• 16 dkg polohrubé mouky
• 1/2 prášku do pečiva
• 1 kg jablek
• náplň:15 dkg másla
• 20dkg cukru moučky
• 1 tvaroh
• 1 želatinový ztužovač od OETKERA
Návod k přípravě
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na pekáček 30x40 dáme pečící papír na něj rozložíme jablka ušupeme žloutky s cukrem a vodou do pěny přidáme mouku s práškem a sníh z bílků a těsto nalijeme na jablka dáme péct na 200°C asi 30 minut po upečení buchtu překlopíme na tácek s jablky nahoru a necháme vychladnout mezi tím si připravíme krém : máslo s cukrem ušleháme přidáme tvaroh a želatinový ztužovač který připravíme podle návodu a smícháme dohromady a natřeme na vychladlou buchtu postrouháme čokoládovými hoblinkami Necháme v ledničce vychladit