Jablkové pokušení
Suroviny
5 vajec
20 dkg cukru krupice
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový pudink
5 lžic teplé vody
3 lžíce oleje
Postup
Nejdříve si vyšleháme bílky na sníh, přendáme ho do jiné nádoby a dáme šlehat žloutky s cukrem a přidáme teplou vodu a před koncem šlehání přilijeme olej. V misce si smícháme mouku,prášek do pečiva a vanilkový pudink. Střídavě do těsta dáváme mouku a sníh. Těsto nalijeme na plech s vysokým okrajem ( já mám 34x34 cm), buď vymazat a vysypat nebo jako já dát pečící papír. Pečeme na 180°C asi 15 - 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si uděláme krém.
Krém
25 dkg mascarpone ( ale může se i dát jen tvaroh)
200 ml zakysané smetany
400 ml smetany na šlehání
3 vanilkový cukry
V misce ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a zvolna přimícháváme zakysanou smetanu a mascarpone. Natřeme na vychladlou buchtu a dáme vychladit. Dále si oloupeme jablka, ale pokud možno nějaká hodně šťavnatá a na hrubo nastrouháme. Jablka nasypeme na smetanový krém a posypeme lehce skořicí. (ale já jsem na ní zapomněla, ale bylo dobře, babička jí stejně nemusí a také to nevadilo) Povrch polijeme želatinou ( návod je na sáčku), opět necháme vychladit, nejlepší je to když to uděláme večer a druhý den to jíme ,ale čím delší doba,tím je to lepší, ale to asi tak dlouho nevydrží.
Náhledy fotografií ze složky Jablkové pokušení