Roládové řezy
Těsto na roládky
4 vejce
4 lžíce cukru krupice
4 lžíce polohrubé mouky
špetka soli
Těsto tmavé
4 vejce
20 dkg cukru krupice
4 lžíce horké vody
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
25 dkg polohrubé mouky
4 lžíce oleje
Postup na roládky
Nejdříve si upečeme roládky.
Nejdřív dáme šlehat bílky se špetkou soli a poté přidáme cukr.
Až je sníh dostatečně tuhý,zvolna zašleháme žloutkya zamícháme mouku.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem.
Pečeme při teplotě 180°C asi 8-10 minut.
Po upečení roládu posypeme moučkovým cukrem, přendáme na utěrku a stáhneme papír.
Z obou stran podélně svineme proti sobě a mámě dvě rolády.
Studený plát rozvineme,překrojíme na půl a každou polovinu potřeme jakoukoliv zavařeninou a znovu zabalíme.
Každou roládu rozřízneme na půl,takže nám vzniknou 4 roládky.
Postup na tmavé těsto
V míse ušleháme vejce s cukrem,přidáme horkou vodu a šleháme,potom přilijeme olej a zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Pekáček vyložíme pečícím papírem a rozložíme roládky tak,aby byly mezi nimi mezery.
Do mezer nalijeme tmavé těsto a dáme upéct.
Pečeme při teplotě 180°C asi 30 minut.
Ke konci pekáček přikryjeme alobalem,aby se nám roládky neztmavly.
Špejlí zkusíme,jestli je moučník upečený,poté ho vyndáme a necháme vychladnout.
Příprava krému
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 máslo
moučkový cukr dle chuti
V kastrůlku si uvaříme vanilkový pudink,který necháme vychladit,ale občas promícháme,aby se nám nedělal škraloup.
Vyšleháme si máslo s cukrem a přidáváme vychladlý pudink.
Hotový krém natřeme na vychladlý moučník a dáme do lednice ztuhnout.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření,nalijeme na moučník a necháme v lednici vychladit.
Náhledy fotografií ze složky Roládové řezy