Čokoládová bomba
• čtvrt litru mléka
• 1 balíček kakaa
• 1 máslo
• 15 dg ml.cukru
• 1 vanilkový cukr
• 48 dg piškotů
• rum nebo vaječný koňak
Návod k přípravě
Mléko v kastrolu dáme na sporák,a zašleháme do něj ruční metličkou celé kakao-nevaříme.Necháme schládnout.
Piškoty zvlhčíme rumem,nebo vaječným koňakem.Já jsem si rum naředila z větší poloviny vodou,aby nebyly moc "opilé".
Ušleháme máslo s mletým a vanilkovým cukrem,kdo nemá problém se salmonelou,přidá si žloutek.Do toho po částech zašlehá,e tu kakaovou směs,nalijeme na piškoty,zamícháme.Mísu si vyložíme fólií nebo alobalem,nalijeme směs,umačkáme,přikryjeme fólií,a dáme na 24 hodin do ledničky.Pak vyklopíme na podnos,fólii odstraníme,můžeme přizdobit šlehačkou.
recept mám od Amálky