Išelské dortíčky
3. 2. 2016
Těsto
21 dkg hladké mouky
16 dkg cukru moučky
4 dkg mletých ořechů
1,5 lžíce kakaa
1 lžička skořice
1/2 lžičky citonové kůry nebo šťávy
16 dkg Hery
16 dkg Hery
Krém
4 dkg cukru moučky
4 dkg másla
4 dkg mletých ořechů
rum podle chuti
Postup
Suroviny smícháme dohromady a necháme 15 minut odležet v lednici.
Déle nenecháme,jelikož kdyby bylo moc ztuhlé špatně by se vyválelo a trhalo by se.
Vyválíme plát a vykrajujeme oválky a pečeme na 170°C asi 5-7 minut.
Vychladlé oválky slepujeme krémem a potřeme čokoládovou polevou a posypeme rozsekanými ořechy.
Krém
Máslo s cukrem utřeme,přidáme mleté ořechy a podle chuti přidáme rum.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář