Trdelníky
30dkg polohrubé mouky
• 4 dkg másla
• 4 dkg sádla
• 3 žloutky
• 2 dkg droždí
• 5 lžic cukru moučky
• 1 dcl mléka
• 2 lžíce rumu sůl
• na potření bílek
• na obalení : skořice a cukr
• po upečení potřít máslo s rumem
Návod k přípravě
Do mísy dáme mouku uděláme důlek rozdrobíme droždí trochu cukru zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek přidáme rozpuštěné máslo a sádlo žloutky cukr sůl rum a zaděláme těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout odkrojíme malé kousky a vyválíme váleček asi tak slabý jako tužka a namotáváme na kremrolové trubičky namotáme 3x dokola a potom to rozválíme na vále aby bylo těsto po celé trubičce potřeme bílkem a obalíme v cukru se skořicí nebo cukr s pomletými ořechy pečeme na 180°C po upečení potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu