Bezinkové víno
3. 2. 2016
• 2 litry bezinkových kuliček
• 4 l vody
• 1 kilo 90 dkg cukru
• 4 kuličky nového koření
• 4 hřebíčky
• 4 kuličky pepře
• 5 dkg droždí
Návod k přípravě
Voda a bezinky se vaří 15 minut
do varu se přidá koření a opět se vaří
asi 15 minut potom vše přecedíme
přidáme cukr a vaříme dalčích 10 minut
necháme vychladnout a do zchladlého dáme
droždí a necháme 24 hodin stát druhý den
opatrně zamícháme a necháme znovu stát a
další den se vše scedí do 5 litrových lahví
převážeme pevně celofánem a necháme stát v
teple na vánoce se stáčí je dobré a zdravé
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář