Domácí Moravanka
1 celer -velký
1 kg mrkev
1kg čerstvá paprika
1/2kg petržel
1/2 kg cibule
1 sáček mražený hrášek
nebo 1 konzerva sterilovaného hrášku bez nálevu
Nálev:
2a 1/2l vody
1/2 l octa
20 dkg cukru
6 dkg soli
3 bobkové listy
1lžička celý pepř
1 lžička hořčičné semínko
5 kuliček nového koření
20 cukerínů
Celer mrkev petržel uvaříme a nakrájíme na kostičky
papriku cibuli a okurky nakrájíme na kostičky přidáme mražený hrášek a spaříme vývarem ve kterém se vařila zelenina
dáme do mísy a vše smícháme dohromady
uvaříme nálev - zeleninu nandáme do skleniček přidáme feferonku a zalijeme nálevem a dáme zavařit asi na 10 minut na 90°C
nemám -li mražený hrášek použiji sterilovaný bez nálevu
zeleninu používám při přípravě vaječné tlačenky
protože jsem to zavařovala a už jsem neměla okurky tak je to bez okurek a ty si tam přidám až budu zeleninu potřebovat
Komentáře
Přehled komentářů
Chci se zeptat, zeleninu vaříme do měkka ve vodě?? Následuje paprika, okurka atd. Které zalijeme touto horkou vodou ze zeleniny. A pak další den plníme do sklenic a zaléváme hotový nalevem a zavarujem?? Chápu to správně?? Dekuji
Moravanka
(Lucie, 11. 9. 2022 14:37)