Znojemské okurky
Na nálev :2 a 1/3 litru vody
• 1/2 litru octa
• 20dkg cukru
• 6 dkg soli
• 20 tabletek cukerinu
• 3 bobkové listy
• 1 lžička celého pepře
• 5 kuliček nového koření
• 1 lžička hořčičného semínka
• mrkev cibule
• okurky
Návod k přípravě
Okurky kartáčkem omyjeme propícháme je jehlicí
aby do sebe nasákly nálev rovnáme je do vymytých skleniček
prokládáme je cibulí a mrkví nakrájenou na kolečka kdo má rád
může přidat kousek feferonky a nalijeme horký nálev
zavíčkujeme a sterilujeme na 80°C 20 minut
na nálev :dáme vařit vodu ocet a ostatní koření
cukr a cukerin a necháme přejít varem horké
nalijeme do skleniček já nedávám do nich kopr
u nás ho nemají rádi